Generalforsamling 2023

Formandsberetning

I år er det, som har taget opmærksomheden omtrent de samme emner som sidste år – primært sø og fjernvarme. Regionalt kommer en udvidelse af O4 nærmere. Af mindre projekter har der været udført vedligehold af skovstien og lavet et forsøg med blomster. Traditionerne er desværre blevet brudt i år – der er hverken afholdt skt. hans eller fastelavn.

Vores grundejerforening eksisterer mest af alt fordi vi har et fælles ansvar for vores sø, sammen med Hækmosen og Furesø kommune, hvor vi hver ejer cirka 1/3 af vandspejlet. Søgruppen fik i efteråret 2021 lavet en uvildig undersøgelse i høj kvalitet, som viser at søen indeholder anslået 20.000 ton slam, som er løbet til søen siden dens tilblivelse. Bestyrelsens holdning til denne meget konkrete information, er at forurenerne skal rydde op efter sig selv, og at vi som forening ikke skal bære udgifter i denne henseende.

Svend-Aage (Åfaldet 52) har i det forgangne år fortsat den ihærdige indsats med at få omsat sidste års dialog til handling. Et direkte resultat af møderækken er at Hyldemosens i disse dage er under oprensning af HOFOR. Oprensning af Vesterled sø ligger dog stadig ikke ligefor. De forurenende parter (HOFOR, Novafos, Vejdirektoratet) lader dog til at nærme sig at oprensning kan blive en realitet. Det er derfor ikke utænkeligt, at vi på et tidspunkt vil se at søen bliver genstand for et større og ret omfangsrigt oprensningsarbejde. Hvordan oprensning konkret vil skulle udføres, er vi på nuværende tidspunkt ikke bekendt med, men det kunne fx være opgravning eller opsugning af vådt slam.

Til trods for at gaspriserne er faldet siden sidste år, er varmepumpe er uden tvivl en opvarmningsform, som mange overvejer. Hvis du vælger at opsætte varmepumpe, så vær opmærksom på støj. Installatøren har ikke ansvar overfor hvor meget enheden støjer, til trods for at der er et lovkrav om 35 dBA i skel – det er jeres ansvar som husejere at støjkravet overholdes. Fx skal der være 10 meter til skel hvis varmepumpens maksimale lydeffektniveau er 60db (også benævnt 60LWA), og ikke mindre end 18 meter hvis det er 65LWA. LWA-tallet er opgivet af Varmepumpeproducenten. Energistyrelsen har en støjberegner, som er let at anvende

https://støjberegner.ens.dk

Det er en meget høj prioritet for Herlev kommune at der er etableret fjernvarme i 2028. Herlev kommune arbejder for at en projektplan for vores område kan godkendes i indeværende år – loven er sådan, at når projektplanen er vedtaget, skal fjernvarmen være etableret senest 5 år efter. Vi vil på et tidspunkt blive spurgt om at tilkendegive interesse for tilslutning. Hvis du overvejer fjernvarme, er denne tilkendegive meget vigtig, da dette udløser at man ved tilbudsfasen vil få tilbud om tilslutning til 15.000kr i stedet for standardprisen på 45.000kr. Det skal understreges at tilkendegivelsen ikke er bindende, og ikke begrænset til hvilken opvarmningsform, du har i dag. Skulle du komme ud for at dit gasfyr står af, vil Vestforbrænding ydermere have mulighed for at udlåne et gasfyr frem til etableringen af fjernvarme efterhånden som gasfyr bliver nedtaget i fjernvarmeområder, som kommer før os. Kontakt Vestforbrænding for nærmere info.

Regionalt er O4 planlagt til at blive udviddet til en 4-sporet byvej med evt. separate BRT-baner (hurtigbusser; Bus Rapid Transport). Udfordringen er at udvidelsen vil udfordre området på både støj og plads, hvilket bestyrelsen finder sig enige i. Derfor er Vesterled grundejerforening er medunderskriver på et bekymringsbrev udfærdiget af Erling fra Kringholmen, som har taget initiativ til at engagere omtrent 50 grundejerforeninger til fælles opråb. Brevet er sendt både som høringssvar, som brev til vores lokalpolitikere og udgivet i reduceret form i lokalavisen. Desuden har der været dialog med regionens transportudvalg, folketingspartiernes transportordførere, transportministeren samt projektleden i vejdirektoratet.
Vurderingen lige nu, er at det mest sandsynlige er 2x to bilspor og fartgrænse som i dag (70kmt), men idet sagen ikke er afsluttet endnu, er BRT (mere støj og ekspropriering?) også stadig i spil.
Der er pt. ikke planlagt yderligere aktiviteter, men selv vil jeg opfordre personer med interesse i at bevare vores fredfyldte område til at engagere sig.

Sidste år blev startet et blomsterprojekt. Desværre er dette blevet kørt over af græsslåmaskinen. Det er ærgerligt, og har ikke været hensigten. Blomsterforsøget forventes at fortsætte og blomsterbede i vores fællesområde debatteres nærmere i åben debat til generalforsamlingen.

Stien har fået udlagt flis. Desværre har der været langfingrede naboer forbi, så bunken var mindre end ventet, så vi nåede kun halvvejs.

Sidste år blev desværre første år nogensinde, at der ikke er afholdt sankt hans i Vesterled Grundejerforening. Det er ærgerligt, at der tilsyneladende er blevet længere mellem folk i nærområdet, og det er svært at finde interesse for at hjælpe med at sætte fællesarrangementer på benene. Fastelavn blev desværre heller ikke afholdt.
Det vil jeg gerne opfordre Jer til at hjælpe med til at ændre: Gør en aktiv indsats for at vi får et fællesskab, som strejker sig ud over den årlige generalforsamling. Det er med til at holde nabolaget i live.