Forslag: Ok til flere blomster ved Vesterled sø

Bestyrelsen har modtaget dette forslag til behandling på generalforsamlingen 2024. Forslaget fremstilles af Morten Madsen, Kringholmen 12.

Opsummering

Flere har givet udtryk for at forsøgsområdet sidste år, og året før, blev rigtig pænt. Også selvom det ved et uheld blev kørt over af en plæneklipper. Dette forslag sætter rammerne for at udvalgte områder kan anvendes til blomster. Det foreslås desuden at der gives penge til etablering, som stilles til rådighed i 5 år. Der afstemmes om områderne enkeltvist.

Engagement

Etableringen forudsætter frivillighed. Det forventes ikke at der varetages aktiv pleje af blomsterområderne efter etablering. Det er fedt hvis nogen gør, men det er ikke et krav.
Det er op til dem, som ønsker at engagere sig, i hvilken rækkefølge og i hvilket omfang områderne tages i brug. Dvs delvis etablering af et område er helt fint.
Det foreslås at der vælges en koordinerende person, så trådene lettere kan samles.

Afvikling

Forhåbentlig går det godt. Hvis ikke, må det ikke være beslutningsmæssigt tungt at lave om. Når et område omlægges til blomster, skal det derfor anlægges fladt nok til at senere kan sløjfe det ved blot at køre henover med plæneklipperen og udkaste græsfrø.

Bestyrelsen kan ved simpelt flertal og minimum 2/3 fremmøde vælge om et område skal tilbageføres til græs. Bestyrelsen opfordres til at være opsøgende og kommunimere tilstrækkeligt, inden et område evt. laves tilbage til græs.

Områdeforslag

Der skal stemmes om tre individuelle områder. Lavpraktisk skal det være en tør plads, og gerne solrigt. For at øge ‘holdbarheden’ af bedene, må de dernæst helst ikke blive for smalle. De foreslåede områder reflekterer dette.
Det er et krav der skal være plads til at plæneklipperen kan komme hele vejen rundt om de enkelte områder, bl.a. for at man kan klippe sin hæk. Områderne må ikke spærre mellem eksisterende adgang fra nabogrund ud til sti.

Område 1

Bønneform bag bålpladsen. Mellem pladsen, hvor vi holder Sankt Hans og hækken. Der skal være plads til bål. Cirka 12 x 6 meter.

Område 2

Udvidelse af det lille forsøgsområde. Cirka 12 x 6 meter.

Område 3

Ud for tangen med piletræet, modsatte side af vejen. Cirka 15 x 5 meter.

Økonomi til etablering

Det foreslås at foreningen stiller passende økonomi til rådighed til etablering. Økonomien er tilegnet materialeomkostinger (frø, maskinleje, …) og uddeles på områdebasis. Rammen foreslås sat til 2.000 kr per område. Økonomien er til rådighed fra vedtagelse til 31. december 2028 (cirka 5 år).

Afstemning

Der skal stemmes om følgende
Område 1 Ja/Nej
Område 2 Ja/Nej
Område 3 Ja/Nej
Økonomiramme Ja/Nej
Valg af evt. ‘bedmester’ til koordinering