Generalforsamling 2022

Formandsberetning

Lisbeth er udtrådt. Suppleant Jane Hartvigsen fra Åfaldet 26 er indtrådt i bestyrelsen i hendes sted. Bestyrelsesposten er på valg til næste år (2023).

Bestyrelsen 2021/-22

I år er det, som har taget opmærksomheden primært sø og fjernvarme.

Vores grundejerforening eksisterer mest af alt fordi vi har et fælles ansvar for vores sø, sammen med Hækmosen og Furesø kommune, hvor vi hver ejer cirka 1/3 af vandspejlet. Der løber en masse vand igennem Vesterled Sø. Ikke mindre end 700.000m3 om året. Vandet er primært overfladevand, som bærer andre ting med sig, fx slam, næringsstoffer og nogle gange sæbevand. Søgruppen fik i efteråret 2021 lavet en uvildig undersøgelse i høj kvalitet, som viser at søen indeholder anslået 20.000 ton slam, som er løbet til søen siden dens tilblivelse. Bestyrelsens holdning til denne nye og meget konkrete information, er at forurenerne skal rydde op efter sig selv, og at vi som forening ikke skal bære udgifter i denne henseende.

Svend-Aage (Åfaldet 52) har i det forgangne år lykkedes med at skabe en dialog mellem stort set alle forurenende parter (HOFOR, Novafos, Vejdirektoratet) og ejere af søen med det formål at der skal ryddes op og at det er dem, som skal betale. Oprensning ligger dog ikke ligefor, da der foruden fair fordeling af udgifterne også er både juridiske og revisionsmæssige benspænd, som skal afklares inden parterne vil have mulighed for at påtage sig opgaven. Det er dog ikke utænkeligt, at vi på et tidspunkt vil se at søen bliver genstand for et større og ret omfangsrigt oprensningsarbejde. Hvordan oprensning konkret vil skulle udføres, er vi på nuværende tidspunkt ikke bekendt med, men det kunne fx være opgravning eller opsugning af vådt slam. Udmunder den igangværende dialog sig i et konkret projekt om rensning af søen, vil bestyrelsen informere nærmere. Mere konkret er at HOFOR ønsker at flytte deres bedagede olieudskillere og udskifte til mere moderne teknologi. Vi skal derfor skal forberede os på at der skal laves nogle gravearbejder på den nederste del af Åfaldet og midt på Kringholmen i den sammenhæng.

Allerede inden krigen i Ukraine, har der været tilløb til stigende priser på både el og gas i løbet af vinteren 2021/22. Langt de fleste i vores grundejerforening er tilsluttet naturgasnettet, så det er næppe gået nogen forbi at gasprisen siden er steget ganske betragteligt grundet krigen i Ukraine. Alternativerne til gas, kunne fx være varmepumpe, masseovn eller fjernvarme.

Der er i dag ikke mulighed for fjernvarme i vores område. I marts frigav Vestforbrændingen en plan for udvidelse af fjernvarmenettet. Hele nordspidsen af Herlev er inkluderet i denne plan. Kort efter planens frigivelse, blev jeg indenfor den samme uge, uafhængigt af hinanden, kontaktet om fjernvarme fra flere forskellige sider. Det har mundet ud i en interessegruppe som har sat sig for at fremskynde processen her i vores område. Interessegruppen er dog bredere end vores grundejerforening og tæller foruden os selv, Grundejerforeningen Vasehøj (vejene omkring Jagtporten), Hanevangen samt repræsentanter fra Cowboybyens og Hækmosens lokalbestyrelser. Koordinator for gruppen er Vagn Thomsen (Kringholmen 4). Gruppen har foretaget en meningsmåling/interessetilkendegivelse i foråret, og resultatet er at der er en overvejende stor interesse i fjernvarme.

Til information ønsker vi fra bestyrelsens side at varme er en ting man som grundejer selv er herre over. Eventuel beslutning om tilslutningspligt til et kommende fjernvarmenet, ligger desuden udenfor bestyrelsens kompetenceområde, og vil være noget, som besluttes af Vestforbrændningen og kommunalbestyrelsen. 2030-planen indeholder i dag ikke noget om tilslutningspligt. Status fra kommunen er at de forventer at kunne indkalde til borgermøder senest i august måned i år, hvor der vil være mere konkrete planer for hvornår og hvad det vil koste at tilslutte sig fjernvarmenettet.