Forsøg med blomster

Til generalforsamling 2021 opstod der stemning for at danne et en arbejdsgruppe som gerne ville undersøge mulighederne for at lave nogle projekter der kunne passe ind i vores område. Gruppen vil gerne skabe et smukt og spændende naturområde, som både er dejligt at se på, opleve i, og samtidigt gøre rammerne for øget biodiversitet bedre.

Et flertal i bestyrelsen har givet gruppen lov til at lave et blomsterforsøg i et velegnet hjørne af vores fællesareal. Den oprindelige plan, hvor der nu er blomsterforsøg, var at der skulle have været opsat et træ til erstatning for fyrretræet, som blev fældet for et par år siden, hvilket også blev oplyst og debatteret på generalforsamlingen. I stedet for at opsætte et træ her og nu, har bestyrelsen valgt at lytte til den grønne arbejdsgruppes forslag og lade gruppen bruge arealet på et blomsterforsøg i stedet. Arealet er velegnet til blomster både fordi det er solrigt og tørt. Området skal samtidig have en vis størrelse for ikke at blive overtaget af græs alt for hurtigt, idet græs vil trænge ind fra siderne.

De vilde blomster vil udover at berige området med noget flot at kigge på, skabe bedre vilkår for bier, sommerfugle, insekter, truede arter mv. For at lave et område hvor blomsterne har en chance mod græsset, fjernes først græsset. Derefter sås blomsterfrø, der skal ligge i jorden vinteren over.

Blomsterne, som sås, er de hjemmehørende arter, fx moskus katost, kornvalmue og blåhat. Forhåbentligt kommer der så flotte vilde blomster her til næste sommer. Arbejdsgruppen har flere gode forslag til forandringer, som vil blive taget op og evt. besluttet på en kommende generalforsamling.