Brandvagtens yndlingsbål

Kære nabo til søen og Sankt Hans bål

Jeg er frivillig i vores forening og har også hjulpet med at afvikle bålet. Det er rigtig dejligt at vi hvert år kan holde bål på vores fællesareal, og det kan kun lade sig gøre med naboers hjælp. Jeg har dog en bøn til dig: Hjælp med til at det bliver et godt bål og undlad at lægge haveaffald på som brænder meget længe eller slet ikke brænder.

Særligt hækafklip vil jeg gerne bede om ikke bliver lagt på bålet – det skal du selv skaffe bort, fx med kommunens haveaffaldsordning. Hækafklip brænder virkelig dårligt, da det hovedsageligt består af sammenklaskede blade.

Bålet brænder dårligt fordi der er mange friske blade

Friskt afskåret træ brænder heller ikke særlig godt. Bevares, det kan godt lade sig gøre, men hvis du har mulighed for det, vil det være en stor hjælp at du klipper dine grene senest 7-10 dage inden. Så kan de nå at tørre bare en lille smule.

Tørre blade som hænger ved grenene kan der godt være lidt af, men er der mange, skaber det en del flyvende gløder, hvis de ligger som yderste lag på bålet. Det er ikke så hensigtsmæssigt for brandsikkerheden. Hvis du først flytter dine grene efter de er tørret, falder de fleste blade af når du trækker grenen hen ad jorden.

Fordi bålet brændte dårligt, kom jeg meget sent hjem

Tykke grene brænder fint, men tager umådeligt lang tid at komme i bund. Derfor er jeg heller ikke så glad for træ over 10 cm i diameter. Skær det hellere op og lav selv et bål derhjemme eller stil dem til haveaffald.

Vi ses til Sankt Hans!

Med venlig hilsen
Den frivillige Brandvagt

PS. hvis du har spørgsmål kan du altid henvende dig til vores formand. Se hvordan under Kontakt.