Udskiftning af vandrør

Vandrørene i Herlev kommune er generelt slidte. De er mange steder – herunder i vores forening – lavet af jern og har ligget i jorden siden 70’erne. Det er også derfor at vi ind imellem oplever stikledningerne sprænger. For Kringholmen og Åfaldet bliver der i øjeblikket trukket nye vandrør indeni den gamle hovedledninger og flyttet stophaner.

Vidste du…

Stikledningen er forsyningsselskabets frem til dit skel. Hvis ledningen sprænger, er det derfor HOFOR, som skal reparere den hvis bruddet sidder under vejen eller under fortovet. Det er derfor at de samtidig med dette projekt, flytter stophanen hen til din grund og udskifter den del af stikledningen, som sidder inden stophanen.
Brud på vandledninger kan meldes til HOFOR på vagttelefon 3888 2424.

Da det nye vandrør trækkes inden i det gamle, blive vandledningen selvsagt mindre. I følge HOFOR bør dette dog ikke være et problem, da de nye rør i PVC generelt tillader større vandmængde selvom tværsnittet er mindre. De nye lidt tyndere rør kan endda vise sig at øge vandkvaliteten i huset for de, som ligger for enden af vejen. Det forholder sig nemlig sådan at de slagger, som måtte blive ført med vandet, har det med at lægge sig i enden af røret. Og med en rørdiameter på 10 cm, kan det godt tage nogen tid at komme forbi vand som smager anderledes. Med den mindre rørdiameter, kommer det til at gå hurtigere.